Aan de slag met Pinterest-advertenties

Pinterest is een populair, visueel platform voor sociale media dat fungeert als een online “prikbord” waar gebruikers afbeeldingen en video’s kunnen opslaan en delen die hun interesses weerspiegelen. Gebruikers ordenen hun favoriete berichten, of pins, in gecategoriseerde borden, waar ze hun favoriete pins in de loop van de tijd kunnen verzamelen. Pinterest-advertenties zijn een effectieve manier om Pinterest adverteren te gebruiken om meer aandacht voor het merk te krijgen.

Met meer dan 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers blijft Pinterest groeien in populariteit, vooral om te winkelen. Gebruikers worden steeds meer gemotiveerd om producten te kopen en hun favoriete pins te delen, aangezien Pinterest het gemakkelijker heeft gemaakt om via hun app te winkelen via Buyable Pins. Als het gaat om het adverteren van jouw producten of diensten op Pinterest, is dit een uitstekend moment om aan de slag te gaan.

Jouw eerste Pinterest-advertentiecampagne maken

1. Eerst moet je een zakelijk Pinterest- account maken. Het is mogelijk om een ​​account dat je al hebt om te zetten. Of je maakt een geheel nieuw zakelijk account aan. Je kunt hier aan de slag.

2. Maak vervolgens het bedrijfsprofiel aan. Je begint met het invoeren van jouw basisgegevens.

3. Vervolgens beschrijf je je bedrijf, de focus en de doelen van je Pinterest-account. Je geeft bijvoorbeeld aan of je meer wilt verkopen, extra leads wilt genereren, verkeer buiten het platform wilt genereren, een publiek op Pinterest wilt vergroten of jouw merkbekendheid wilt vergroten.

4. Vervolgens vraagt ​​Pinterest of je van plan bent om advertenties op het platform weer te geven. Klik op Ja en ga verder. Het platform biedt je dan hulp van een Pinterest-advertentie-expert. Je kunt ervoor kiezen om jouw contactgegevens in te voeren voor extra hulp als je dat wilt.

5. Vanaf daar heb je 3 opties om uit te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om een Pinterest- tag op je site te installeren om de advertentieprestaties te meten, een advertentie te maken of je profiel op te bouwen. Ga je gang en klik op Build You Profile om te voltooien. En je bent klaar om te starten met Pinterest adverteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *