Heb je problemen met je MacBook? Hier vind je de oplossing!

Gaat jouw geliefde MacBook al een tijdje mee, maar merk je dat hij het steeds zwaarder begint te krijgen en dat hij steeds trager wordt? Of valt het je op dat de MacBook steeds vaker aan de lader moet? Dit zijn tekenen dat het mogelijk een batterij probleem betreft. Je MacBook batterij vervangen doe je echter niet zomaar. Wil jij zeker weten dat de batterij van jouw MacBook het probleem is? In dit artikel bespreken we de vier meest voorkomende tekens waaruit blijkt dat de batterij aan vervanging toe is.

Het lukt je niet meer om je MacBook aan en uit te zetten.

Krijg je jouw MacBook niet meer aan- of uitgezet? Lijkt het alsof de powerknop van de MacBook niet werkt? Dit komt vaak voor bij MacBooks waarvan de batterij aan vervanging toe is; de laptop krijgt onvoldoende stroom vanwege de zwakke batterij. 

Je MacBook heeft 1000 laadcycli of meer gemaakt

Een vrij onbekende, maar zeer effectieve manier om te controleren of de batterij van je MacBook aan vervanging toe is, is het controleren van het aantal gemaakte laadcycli. Wanneer jouw MacBook duizend laadcycli of meer heeft doorlopen, doe je er goed aan de batterij te vervangen. Je controleert het aantal gemaakte laadcycli als volgt. Je begint door op het Apple logo in de linkerbovenhoek van je scherm te klikken, waarna je kiest voor ‘’Over deze Mac’’. Vervolgens kies je voor ‘Systeemoverzicht’ en klik je op ‘Voeding’. Hierna opent zich een lijst waaruit je het aantal laadcycli kunt aflezen. Is dit aantal ongeveer duizend of hoger? Dan wordt het tijd voor vervanging van de batterij van je MacBook. 

Je kunt je MacBook (bijna) niet meer opladen

Een veelvoorkomend teken dat de batterij aan vervanging toe is, is dat de MacBook niet meer oplaadt, of dat het opladen erg lang duurt en de batterij snel weer leeg gaat. Soms kan het wel uren duren voordat een versleten batterij weer opgeladen is. Heeft jouw MacBook dit probleem? Zorg er dan voor dat je de batterij zo snel mogelijk laat vervangen. Je kunt dan snel weer plezier hebben van jouw MacBook.

Je MacBook geeft aan dat er batterij-service nodig is

Een zeer handige feature van de MacBook is dat deze zelf aan kan geven wanneer er een probleem is met de batterij. Je MacBook geeft dit aan middels een melding, welke steeds weer zichtbaar wordt wanneer je jouw muis op het batterij-icoontje in de rechterbovenhoek van je scherm houdt en hierop klikt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *