Waarom social media marketing?

Social media; een onderdeel in het dagelijkse leven van een groot deel van de bevolking dat absoluut niet meer weg te denken is. Het is zelfs zo dat je gemiddeld bijna een halve werkweek per week op social media zit. Dat betekent gemiddeld 2,5 uur per dag. Als je dan kijkt naar het aantal mensen dat minimaal 1 keer per maand op social media zit, dan zie je dat ongeveer 78% van de mensen die geboren zijn tussen 1965 en 1980 hiervan gebruik maakt. En als je kijkt naar de millennials (mensen geboren tussen 1981 en 1996) dan heb je het zelfs over ruim 90%. Wanneer je dus een boodschap zou willen verkondigen of een product of dienst wilt verkopen dan is social media daar een uitstekend middel voor. Dit noem je ook wel social media marketing. Naast dat je een heel groot bereik hebt, is het ook heel gemakkelijk om dat bereik te targeten. Dat houd in dat je de doelgroep die je wilt benaderen heel specifiek kunt afkaderen en de social mediakanalen kan gebruiken voor gericht advertenties. Verder is het mooie aan social media dat iedereen je bericht kan delen met zijn of haar volgers. Het is een soort digitale mond-tot-mond reclame! Hulp nodig bij jouw social media marketing? DoubleSmart staat voor je klaar!

Slim gebruik maken van linkbuilding

Naast het gebruik van social media marketing is het ook van belang dat je goed te vinden bent op het internet. Dat kun je bewerkstelligen door slim gebruik te maken van linkbuilding. Dat is een specifieke werkwijze om de website die je wilt tonen populairder te maken voor zoekmachines zoals Google. Je bent dan beter vindbaar en je komt hoger op de lijsten te staan in de overzichten. Een zoekmachine bepaalt de populariteit van een website of -pagina door middel van backlinks. Hoe meer interessante en relevante links er beschikbaar zijn op de site of pagina, des te waardevoller is de informatie die wordt aangegeven en daarmee dus ook voor de bezoeker. Per website- of pagina is een aparte aanpak van linkbuilding gewenst. Het is eigenlijk een soort maatwerk. Dit kun je natuurlijk zelf, maar je kunt het ook uitbesteden aan echte professionals op dit gebied. Zo ben je verzekerd van een goede linkbuilding en een hogere vindbaarheid op de zoekmachines.

Alle voordelen op een rij

Door gebruik te maken van social media marketing en linkbuilding heb je direct een aantal pluspunten te pakken, namelijk:

  • Je kunt heel specifiek je doelgroep kiezen
  • Er is voor elk product of dienst wel een passend social mediakanaal
  • Je kunt je marketing slim inregelen op basis van retargeting
  • Je kunt mensen bereiken die je normaal niet bereikt door slim gebruik te maken van linkbuilding, maar ook door zoekmachine optimalisatie en het adverteren via zoekmachines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *