Wil jij groeien met jouw bedrijf en ben je toe aan de volgende stap? Overweeg een ERP-systeem!

Merk jij als ondernemer dat er meer potentie in je bedrijf zit, maar weet je niet goed waar je moet beginnen met de optimalisatie van jouw onderneming? Het juiste ERP-systeem kan je hierbij helpen.

 

Wat is een ERP-systeem?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een dergelijk systeem kun je inzetten om alle processen binnen je bedrijf zo te ondersteunen dat ze op de optimale manier verlopen. Vaak zijn ERP-systemen zo opgezet dat ze specifieke taken binnen het bedrijf kunnen ondersteunen en soms zelfs volledig kunnen uitvoeren. Een ERP-systeem kan ondersteuning bieden bij het stroomlijnen van zaken zoals inkoop, logistiek en HRM, maar ook de financiële administratie en zelfs ICT. Een ERP-systeem is erop gericht om de verschillende bedrijfsprocessen zo goed mogelijk met elkaar te verbinden. Ook zorgt een ERP-systeem ervoor dat alle werknemers altijd de juiste informatie beschikbaar hebben om hun werk goed te kunnen doen. Doordat een ERP-systeem de databron is voor alle medewerkers van alle afdelingen binnen het bedrijf, wordt er meer gecommuniceerd binnen de organisatie als geheel. Een goed ERP-systeem verhoogt de productie van een organisatie. 

 

Wat zijn de voordelen van een ERP-systeem?

Wanneer je het juiste ERP-systeem voor jouw bedrijf kiest, dan helpt dit systeem je tijdswinst te behalen in tal van processen binnen je bedrijf. Ook geeft het je meer controle over tal van zaken die zich afspelen in het bedrijf, en zorgt het dat je altijd op de hoogte bent van situaties op verschillende gebieden. Of het nu gaat over logistiek, finance of andere belangrijke bedrijfsprocessen: jij hebt grip op de zaak! Door een ERP-systeem worden zaken die belangrijk zijn in kaart gebracht en hoef je dus niet te wachten tot mensen op de vloer dit opmerken. Je kunt sneller overgaan tot actie om processen te optimaliseren en zo betere resultaten te behalen. Eén van de aanbieders van de meest bekende en meest gebruikte ERP-systemen is SAP

 

Wat is SAP? 

SAP is internationaal marktleider op het gebied van applicatiesoftware van bedrijven en richt zich op het optimaliseren van de prestaties van bedrijven. SAP heeft ook een applicatie die specifiek gericht is op het MKB, dit ERP-systeem heet SAP Business One. Het systeem biedt functionaliteiten aan op het gebied van financiën, CRM, project management, service en klantcontact, verkoop, inkoop, voorraadbeheer en productie. 

 

Andere ERP-systemen

Natuurlijk is het populaire SAP niet de enige aanbieder van ERP-systemen. Ook Microsoft en Exact bieden dergelijke systemen aan. De keuze voor het juiste ERP-systeem voor jouw bedrijf hangt onder meer af van de gewenste functionaliteiten, de grootte van je bedrijf en de branche waarin je actief bent. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *